UEFA en iyi Türk takımını açıkladı!

UEFA, kulüplerin Avrupa kupalarındaki performanslarını dikkate alarak puan güncellemesi yaptı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye'nin en başarılı takımları sıralamasında değişiklikler yaşandı.

Güncel 28.03.2019 12:37:00 0
UEFA en iyi Türk takımını açıkladı!

Son 5 yılın Avrupa kupaları maçları dikkate alınarak yapılan puanlandırmaya göre oluşturulan listede Real Madrid zirvede yer alırken onu Barcelona, Bayern Münih, Atletico Madrid ve Juventus takip ediyor.

UEFA'nın kulüp sıralamasındaki güncellemeye göre ilk 10 sıra bu şekilde oluşurken Türk takımları arasında ise ilginç bir tablo ortaya çıktı.

UEFA'nın en iyi 200 takım listesinde 10 Türk takımı bulunurken bunların arasında en az puan toplayan ekip Bursaspor oldu. Yeşil beyazlılar son yıllardaki etkisiz performansıyla listenin 161. sırasında yer aldı.

Listenin en tepesinde ise Beşiktaş var. Son yıllarda Avrupa'da aldığı sonuçlarla önemli puanlar elde eden siyah beyazlılar 62.000 puanla Türkiye'nin en fazla puan toplayan takımı durumunda. Beşiktaş, genel sıralamada 25. sırada bulunuyor.

Beşiktaş'ın ardından en iyi 2. Türk takımı Fenerbahçe olarak dikkat çekiyor. Son 5 yılda alınan puanlar dikkate alındığında sarı lacivertliler 31.500 puanla Türkiye'nin en fazla puan toplayan 2. takımı durumunda. Fenerbahçe'nin genel sıralamadaki yeri ise 45.

Galatasaray ise listede en fazla puan toplayan 3. Türk takımı olarak dikkat çekiyor. Son 5 yıl içerisinde Avrupa'da başarılı sonuçlar elde edemeyen sarı kırmızılılar genel sıralamada 22.500 puanla 67.

Türkiye'nin genel sıralamadaki en iyi 4. takımı ise Başakşehir. İstanbul ekibi, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Sevilla'ya elenmiş ve UEFA Avrupa Ligi'ne kalmıştı. Başakşehir, bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Burnley'e turu kaybetmişti.

İşte UEFA'nın kulüpler sıralamasında yer alan Türk takımları. Son 5 yıla bakıldığında ülkemize en çok puan kazandıran takımlar Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray.

200 takımlı listede yer alan Türk takımlarından iki tanesi özel olarak dikkat çekiyor. Bunun sebebi ise 2 kulübün de şu anda Süper Lig'de olmaması. Hatırlanacağı üzere Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi'ne katıldığı sezon grubundan çıkmayı başarmış ve tarihinin en başarılı sonuçlarına imza atmıştı. Karabükspor ise 2014 yılında play-off mücadelesinde Fransız ekibi Saint Etienne'e penaltılarda elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmişti.


kaynak: yenişafak


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °