Hollanda Utrecht saldırısı: Türk asıllı Gökmen Tanış zanlı olarak aranıyor iddiası

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda açılan ateş sonucu en az üç kişi hayatını kaybetti, dokuz kişinin de yaralandığı açıklandı.

Dünya 18.03.2019 19:35:00 0
Hollanda Utrecht saldırısı: Türk asıllı Gökmen Tanış zanlı olarak aranıyor iddiası

Hollanda?nın Utrect kentinde öğleden sonra yaşanan ve terör saldırısı olduğu düşünülen olayda, en az 3 kişi yaşamını yitirirken 9 kişinin yaralı olduğu belirtildi.

Milli Terörizm ve Güvenlik Koordinatörlüğü öğle saatlerinde Utrecht bölgesinde tehdit seviyesini 5?e yükseltirken, ülkenin en yüksek tehdit seviyesi Saat 18.00?e kadar devam edecek. 

Olağanüstü halin yaşandığı Utrect'te okullar öğrencilerini dışarı çıkartmıyor, tüm camiler kapılarını kapatmış vaziyette bulunuyor. Saldırganların (dört kişi olduğu söyleniyor) ikisinin yakalandığı ve diğerlerinin kırmızı Renault clio bir arabayla olay bölgesinde korku saçmaya devam ettiği yine gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Ana yolların, tren istasyonlarının, havaalanının, Parlamentonun, Medya Parkının kuşatma altına alındığı Hollanda'da, camiler başta olmak üzere tren istasyonlarında kontrol arttırıldı. 

Belediye, Savcılık ve Polis, olası yeni yaşanacak olaylar için Utrecht halkına mümkün mertebe evden çıkmama uyarısı yapıyor, şehirde metro ve otobüsler şimdilik sefer yapmıyor. 

Polis olay sonrası kaçan saldırganın 37 yaşında Türkiye doğumlu Gökmen Tanış isimli bir kişi olduğundan şüphelenildiği ve zanlıdan uzak durulması konusunda açıklamada bulundu.

Emniyet yetkilileri sosyal medya hesabından saldırı öncesi kırmızı renkli Renault Clio marka bir aracın çalındığını ve bu aracın daha sonra Tichelaarslaan'da bulunduğunu ve olayla ilgili bilgisi olanların polise başvurmasını istedi.

kaynak/haber: enpolitik

fotoğraf: reuters


Cuma 25.1 ° / 14.6 °
Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °
Pazar 23.7 ° / 13.2 °