Malezya'da eski Başbakan Mahattir, partisinden istifa etti

Mahattir: 'Artık bu partiyi, Necip?in partisi olarak görüyorum. Adı yolsuzlukla anılan partinin üyesi olmaktan rahatsızlık ve utanç duyuyorum'

Güncel 29.02.2016 13:24:03 0
Malezya

KUALA LUMPUR (AA) ? Malezya'da eski Başbakan Mahathir Muhammed, iktidardaki Birleşik Ulusal Malay Organizasyonu (UMNO) partisinden ayrıldı.

Malaysiakini gazetesinde yer alan habere göre, Mahathir, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan ve UMNO Genel Başkanı Necip Rezak?ı protesto etmek amacıyla partiden istifa ettiğini açıkladı.

Mahathir, 'Artık bu partiyi UMNO olarak değil, Necip?in partisi olarak görüyorum. Adı yolsuzlukla anılan partinin üyesi olmaktan rahatsızlık ve utanç duyuyorum' dedi.

Eski Başbakan Mahathir, yeni parti kurmayı ya da mevcut siyasi partilerden birine katılmayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Mahathir, 1981-2013 yılları arasında 23 yıl başbakanlık görevini yürütmüştü. Mahathir, devlete ait 1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB) adlı yatırım şirketinden kamu fonlarıyla ilgili yolsuzluk iddialarında Başbakan Necip'e yönelik önemli eleştirilerde bulunmuştu.

The Wall Street Journal gazetesi ve Sarawak Report adlı internet sitesi, yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan 1MDB ile ilgili soruşturmada ortaya çıkarılan belgelerin, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların Başbakan Necip'e ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığını gösterdiğini ileri sürmüştü. Necip, söz konusu iddiaları, Mahathir'in ortaya attığını savunmuş ve eski başbakanın 'ülkenin demokratik yollarla seçilmiş başbakanını devirmek için siyasi sabotaj kampanyası' yürüttüğünü söylemişti.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °