İYİ Parti'nin Mersin adayı belli oldu!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceğiz, bugün gün içerisinde bildireceğiz. Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Size bir sürprizimiz olacak. Adayımız var kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bil

Güncel 28.02.2019 14:27:00 0
İYİ Parti

Akşener'in açıklamasının ardından, aday olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan yeni adayın ismine ilişkin olarak açıklama geldi. Kocamaz, Mersin için eski bakanlardan Ayfer Yılmaz ismini açıkladı.

Mersin'de aday olamamasına dair açıklamarda bulunan Kocamaz, önünün kesildiğini söyledi. 'Bu hukuki değil siyasi bir karar' diyen Kocamaz şunları kaydetti:

'(YSK İl Seçim Kurulu'na tepki) Çok kısa bir süre içerisinde, itiraz reddedildi diye bir cevap geldi. O kısa sürede şu evrakları okuyup inceleme fırsatınız bile olmaz. Bunun bir hukuki değil siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Maalesef Mersin'de bu seçime gölge düşmüştür. Bu seçim ve bu seçimde yaşananlar Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. 

Bu seçim sadece Mersin'in seçimi olmaktan çıkmıştır. Bu seçim adaylığımız bitmiş, önümüz kesilmiş durumda. Bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak, ülkeyi bugün yaşanan Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek bu badireyi atlatacak elbette yiğit, cesur memleket sevdalıları vardır.'

Kocamaz konuşmasının sonunda İyi Parti'nin Mersin adayını da açıkladı. Eski bakan olan Ayfer Yılmaz, İyi Parti'nin Mersin adayı oldu.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °