GÜBRETAŞ çiftçiyi cepten bilgilendirecek

Güncel 26.02.2016 13:30:02 0
GÜBRETAŞ çiftçiyi cepten bilgilendirecek

İSTANBUL (AA) - GÜBRETAŞ çiftçilere yönelik bitki besleme danışmanlık hizmetini GÜBRETAŞ EGP (Etkili Gübreleme Programları) uygulaması ile cebe taşıdı.

Şirket açıklamasına göre, GÜBRETAŞ, çiftçiyi bilinçlendirmek için yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi ve yeni bir mobil uygulamaya imza attı. Tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla bünyesindeki uzman mühendis ve Ar-Ge ekibi tarafından farklı ürünlere yönelik özel gübreleme programları oluşturan GÜBRETAŞ, bu birikimi çiftçilerin kullanımına sundu.

Çiftçiler, GÜBRETAŞ'ın yeni geliştirdiği ve ücretsiz olarak kullanıma sunduğu mobil uygulama GÜBRETAŞ EGP sayesinde Türkiye'de üretimi yapılan 40 çeşit tarımsal bitkinin besleme programlarını kullanım zamanı, yöntemi ve dozuyla birlikte cepten takip edebilecek. GÜBRETAŞ'ın 64 yıllık sektörel tecrübesini cep telefonu ve tabletlere taşıyan yeni uygulamada çiftçiler, programın 'Uzmana Sorun' bölümünden tarlada çalışırken bile anlık olarak yeni bilgi talebinde bulunabilecek.

Mobil cihaz ve tabletler için tasarlanan GÜBRETAŞ EGP uygulaması, IOS tabanlı mobil cihazlar için Apple Store'da ve Android tabanlı cihazlar için Google Play platformunda yayına başladı.


-'Hedefimiz, toprakta gereğinden fazla bitki besin maddesi kullanılmaması'


Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu, tarımsal üretimde verim ve kalitenin artırılmasını sosyal sorumluluk olarak benimsediklerini dile getirdi. GÜBRETAŞ'ın, dengeli bitki besleme bilincini oluşturarak toprakların verimliliğini artırmak hedefiyle son 10 yılda önemli projeler hayata geçirdiğini belirten Kutlu, Şunları kaydetti:

'Uzman ziraat mühendisleri tarafından Türkiye'de yetiştirilen tüm tarımsal bitkiler için bilimsel yöntemlere uygun gübreleme programları hazırlandı. Bitkilerin besin maddesi ihtiyacı ve bölgelerin toprak yapısı özellikleri dikkate alınarak oluşturulan bu gübreleme programları, ziraat fakülteleri öğretim üyeleri ve tarımsal araştırma enstitüleri uzmanlarının katkılarıyla zenginleştirildikten sonra tarla/bahçe şartlarında deneniyor ve olumlu sonuçlar alınan programlar reçete şekline getiriliyor.

Bu tarımsal reçetelerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan Etkili Gübreleme Programları'nı önceki yıllarda kitap halinde ve web üzerinden çiftçilerle paylaşmıştık. GÜBRETAŞ olarak şimdi de mobil cihazlar için geliştirdiğimiz yeni uygulama ile çiftçilerin dengeli gübreleme yapmasını sağlayarak, toprakta gereğinden fazla bitki besin maddesi kullanımının önüne geçmeyi ve çevrenin korunmasını hedefliyoruz. GÜBRETAŞ olarak tarım sektörüne değer katacak yeni inovatif ve sosyal projeler geliştirmeye devam edeceğiz.'


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °