Yarım metre kar alarmı! Diyarbakır bile listede: İşte meteoroloji uyarısı

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Diyarbakır, Siirt, Gaziantep, Adıyaman, Maraş gibi iklimi sıcak illeri de vurdu, 20 santim ile yarım metre arası kar alarmı verildi.

Güncel 8.01.2019 15:14:00 0
Yarım metre kar alarmı! Diyarbakır bile listede: İşte meteoroloji uyarısı

Bugün Türkiye'nin doğusundan batısına güneydoğusundan iç anadolusuna kadar hemen her yerinde kar yağışı yaşamı durdurdu. Diyarbakır ve Gaziantep gibi kışı sıcak geçiren illerbile yoğun bir kar yağışının etkisi altında. Meteorolojiden gelen uyarılarda bazı illere yarım metreye kadar kar yağacağı bilgisi bulunuyor. İşte uyarı verilen o iller:

SAMSUN-ORDU-GİRESUN: Meteorolojinin sitesinde arka arkaya gelen hava durumu uyarılarında kıyı kesimleri için şiddetli yağmur iç kesimler için kar var. Meteoroloji yarın sabah saatlerine kadar Samsun, Ordu ve Giresun'un kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve 200 m üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar ise 50 santime kadar kar yağacağını bildirdi. Bölgede yoğun buzlanma ve don da bekleniyor.

YARIM METRE KAR: Meteorolojinin kar alarmı verdiği iller listesinde Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep gibi kışı sıcak geçiren iller de bulunuyor. Bugün Güneydoğu anadolu bölgesi tamamen kar altındı. Diyarbakır ve Batman'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu ilçelerinde 20 ile yarım metre arasında kar yağışı bekleniyor. Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Maraş illerinde de yoğun kar yağışı var.

20 SANTİM ÜZERİ KAR OLACAK: Kar yağışının en etkili olacağı yerler listesinde Van, Hakkari, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş illeri bulunuyor. Meteoroloji bu bölgeler için iki ayrı alarm geçti kar yağışının çok etkili olacağını ve 20 santimin üzerinde birikinti yaratacağını duyurdu. Kar ile birlikte dondurucu soğuklar da bu illeri vuracak.

İSTANBUL SAATLİK HAVA DURUMU: İstanbul'da kar yağışı umut edildiği kadar çok etkili olmadı. Aralıklarla yağan kar kent merkezinde 2-3 santim yüksek yerlerde 5 santim birikinti yarattı. Kar yağışı bugün öğleden sonra tamamen etkisini yitirecek. Yarın bulutlu, sonrasında ise yağmurlu bir hava olacak.

YOL DURUMU: Kar yağışı, tipi ve sis yüzünden İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi trafiğe kapandı. Karaman-Mersin karayolu çıkışında bekleyen trafik ekipleri araçların geçişine izin vermiyor. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis, Muş ile Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 949 yerleşim yerinin yolu kapandı. Kar yağışı nedeniyle kapanan Viranşehir-Diyarbakır karayolunu ulaşıma açık kalması için de ekipler aralıksız çalışıyor. Kar ve buzlanma nedeniyle dün akşam trafiğe kapanan Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesi arasındaki kara yolu ise bugün yeniden ulaşıma açıldı.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °