EBRD'den Yapı Kredi'ye ödül

Güncel 24.02.2016 16:42:01 0
EBRD

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, sürdürülebilir enerji projelerine sağladığı finansman ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından ödüllendirildi.

Yapı Kredi açıklamasına göre banka, EBRD tarafından yönetilen Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (MidSEFF) kapsamında verilen Sürdürülebilir Enerji Mükemmeliyet Ödülleri'nde 'Çevresel ve Sosyal Etkilerin Yönetiminde En İleri Projenin Finansmanı' ödülünün sahibi oldu.

Aynı zamanda bankanın MidSEFF Programı kapsamında finansman sağladığı projelerden Göltaş Çimento'nun atık ısıdan geri kazanım ile elektrik üretim projesi 'En Yüksek Enerji Tasarrufu Sağlayan Proje' ödülünü kazanırken, BM Holding'in Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali de 'Çevresel ve Sosyal Etkilerin Yönetiminde En İleri Proje' ödülüne layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Feza Tan, doğal kaynakların korunması ve en verimli biçimde kullanılmasına büyük önem verdiklerini bildirdi.

Proje finansman portföylerinin yüzde 72'sini enerji projelerinin oluşturduğunu aktaran Tan, enerji finansmanlarında yüzde 19'a ulaşan pazar paylarıyla öncü bankalardan biri olduklarını dile getirdi.

Tan, proje finansmanındaki en güçlü yanlarından birinin çevre dostu yenilenebilir enerji projeleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bu alanda toplamda 5 bin 700 MW kurulu güce ulaşan yenilenebilir enerji projesine finansman sağladık. Kendi kaynaklarımızın yanı sıra önemli kuruluşlar tarafından sağlanan fonları da çevreye, ülkemize ve insanımıza en çok fayda sağlayacak projelere aktarıyoruz. EBRD tarafından yönetilen, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa Birliği (EU) tarafından desteklenen MidSEFF Programı kapsamında da Yapı Kredi olarak 75 milyon avroluk kaynağı rüzgar, hidroelektrik ve jeotermal kaynaklı yenilenebilir enerji projelerinin yanı sıra enerji verimliliği projelerine de aktardık. Finansmanını üstlendiğimiz projelerin ödüller kazanması doğru yatırımcılarla işbirliği yaptığımızın önemli bir göstergesi.'

Yapı Kredi, söz konusu ödüle Göltaş Çimento ve Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali projelerine verdiği toplam 46,6 milyon avroluk finansman desteği nedeniyle layık görüldü.

Yapı Kredi bu kaynak ile sürdürülebilir enerji finansmanlarına destek vermeye devam edecek.


Cumartesi 39.2 ° / 25.7 °
Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °