Turkcell Hayal Ortağım 'Cepten Sesli Betimleme'ye uluslararası ödül

Güncel 23.02.2016 18:24:01 0
Turkcell Hayal Ortağım
İSTANBUL (AA) - Turkcell'in Young Guru Academy (YGA) iş birliğiyle ve Sesli Betimleme Derneği'nin desteğiyle görme engelliler için geliştirdiği Hayal Ortağım 'Cepten Sesli Betimleme' servisi Global Mobil Ödülleri'nde dereceye girdi.
Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, 'Cepten Sesli Betimleme' servisi, GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında organize edilen Global Mobil Ödülleri'nde teknoloji ve iletişim dünyasının önde gelen şirketleri tarafından geliştirilen servis, uygulama ve projelerle yarıştı.
Teknoloji ve iletişim devlerini geride bırakarak 'Erişilebilirlik ve Sosyal Hayata Dahil Edilme Alanında Mobilin En İyi Kullanımı' kategorisinde ödüle layık görülen 'Cepten Sesli Betimleme', görme engellilerin hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan sinemada izledikleri filmden daha fazla keyif almalarını sağlamak amacıyla geliştirildi.
Uygulama, filmlerin kilit noktası olan çevre, mekan, kişi ya da objeye dair özelliklerin; diyalogsuz sahnelerin sesle aktarılabilmesini sağlıyor.
'Erişilebilirlik ve Sosyal Hayata Dahil Edilme Alanında Mobilin En İyi Kullanımı' kategorisinde ödüle değer görülen 'Cepten Sesli Betimleme' servisinin ödülünü Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Terzioğlu aldı.

Terzioğlu, burada yaptığı konuşmada, ödüle layık görülmekten duydukları gururu belirterek, 'Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata daha aktif katılmalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Cepten Sesli Betimleme ile görme engelli bireylere keyifli bir sinema deneyimi sunarken onların sosyal yaşamlarını da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bizim için aldığımız bu ödül, servisimizin amacına ulaştığının göstergesi' ifadelerini kullandı.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °