Bakan açıkladı: 'Suç oranlarında büyük düşüş'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '2017-2018 yıllarının ilk 8 ayları kıyaslandığında görüyoruz ki yankesicilik olaylarında yüzde 27, oto hırsızlığı olaylarında yüzde 35,4, kapkaç olaylarında yüzde 20,2, evden hırsızlık olaylar?

Ropörtaj 17.09.2018 18:31:00 0
Bakan açıkladı:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '2017-2018 yıllarının ilk 8 ayları kıyaslandığında görüyoruz ki yankesicilik olaylarında yüzde 27, oto hırsızlığı olaylarında yüzde 35,4, kapkaç olaylarında yüzde 20,2, evden hırsızlık olaylarında yüzde 28,1 azalma olmuş' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'daki bir otelde düzenlenen 'Polis Merkezi Amirleri Eğitici Yetiştirme Kursu' programına katıldı. Programda konuşan Soylu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılışı vesilesiyle sabah saatlerinde Hakkari'nin Çukurca ilçesine yaptığı ziyarete değindi. Ziyaret sırasındaki gözlemlerini anlatan Soylu, 'Manzarayı size şöyle ifade edebilirim; huzur içerisinde bir Çukurca. Kendisinden emin öğretmenlerimizin, devletimize güvenen, orada bulunan çalışanlarımızın Çukurcalı vatandaşlarımıza hizmet ettikleri bir Çukurca. Bir taraftan yollar, bir taraftan belediyenin yıllarca yapması gereken ama terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı için gerçekleştiremediği hizmetlerin çok kısa sürede vatandaşlarımızla buluşması. Hastanede doktoru, okulda öğretmeni, sokakta hizmetkarı Güneydoğu'nun en ücra köşesinde gözünüzle çok rahat şekilde sınır ötesini gördüğünüz Çukurca'da nazlı nazlı dalgalanan gücünü, kudretini ama aynı zamanda kucaklayıcılığını ortaya koyan ay yıldızlı bayrağımız. Biz büyük bir milletin, büyük bir devletin evlatlarıyız. O tabloda bir çok şey var. Bir taraftan ana okulunu görseniz Ankara'nın gelir seviyesi yüksek olan noktalarda böyle bir ana okulu tablosu ile karşılaşmanız mümkün değil. Kütüphaneyi görseniz son günlerin en revaçta kitaplarının olduğu bir kütüphane. Burada yaşanmayı imrenir hale getiren bir tablo vardı. Bunda karşımda bulunan emniyet teşkilatımızın payı çok büyüktür. Alkışlanması gereken biz değil sizlersiniz. Milletimizin hak ettiği, ülkemizin hak ettiği bu tabloyla bu milleti buluşturmak için gece gündüz büyük bir gayret ortaya koyuyorsunuz. Allah sizden, ailenizden razı olsun' diye konuştu.


Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °