Lefter Sezonu'nda ilk haftanın raporu...

Spor Toto Süper Lig'de oynanan 9 maç ile ilk hafta geride kaldı... Lefter Sezonu, 10 Ağustos 2018'de, MKE Ankaragücü-Galatasaray maçı ile başladı. ??

Güncel 14.08.2018 17:09:00 0
Lefter Sezonu

Spor Toto Süper Lig'de oynanan 9 maç ile ilk hafta geride kaldı... Lefter Sezonu, 10 Ağustos 2018'de, MKE Ankaragücü-Galatasaray maçı ile başladı.

6 sezon aradan sonra Süper Lig'e dönen MKE Ankaragücü, Galatasaray karşısında 3-1 mağlup oldu. Deneyimli teknik direktör Fatih Terim, Akhisarspor maçında görev verdiği Martin Linnes, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis'i yedek kulübesinde oturttu.

Maçtaki ilk gol, 7. dakikada, MKE Ankaragücü adına Mustafa El Kebir'den geldi. Galatasaray'ın gollerini ise:

21. dakikada Serdar Aziz

30. dakikada Bakary Kone (KK)

90+2. dakikada Eren Derdiyok kaydetti.


Kasımpaşa, 2-0 yenik olduğu maçta geri dönmesini bildi ve maçı 3-2'lik skorla kazandı. Süper Lig'e 3 puanla 'Merhaba' dedi. 


Emre Akbaba'nın Galatasaray'a transferi ile gündemde olan Alanayaspor, Sivasspor karşısında      1-0 mağlup oldu. Sivasspor'un  golü ise 84. dakikada Emre Kılınç'tan geldi.

Fenerbahçe, Bursaspor'u sezonun ilk maçında 2-1 mağlup etti.

20. dakikada Mehmet Topal ceza sahasında Yusuf Erdoğan'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Halil Umut Meler, maçta Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminde görevli olan Ali Palabıyık ile görüştükten sonra penaltı atışını kullandırttı. 

56. dakikada Yusuf Erdoğan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Allano Lima, Skrtel ile girdiği pozisyonda yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi. Ancak Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin, pozisyonun öncesinde ofsayt tespiti yapmasıyla Halil Umut Meler kararını bu yönde değiştirdi.  

 Samet Aybaba, karşılaşmada Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle verilen kararları ise 'Herkese VAR da bize yok mu?' ifadeleriyle değerlendirdi.


Süper Lig'in yeni ekiplerinden birisi olan BB Erzurumspor, Atiker Konyaspor'a 3-2 mağlup oldu.

Süper Lig'de geride kalan iki sezondaki etkili performansıyla dikkati çeken Medipol Başakşehir ise sahasında ağırladığı Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek, sezona 3 puanla başladı ve hafta içinde UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda İngiltere'nin Burnley ekibiyle yapacağı rövanş maçı öncesinde moral buldu.


Akhisarspor'u Vodafone Park'ta konuk eden Beşiktaş, gol perdesini Pepe ile araladı. Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Akhisarspor, Beşiktaş karşısında 2-1 mağlup ayrıldı.

 

Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yendi.


İlk haftanın son karşılaşması ise Kayserispor-Antalyaspor arasında oynandı. Kayserispor evinde oynadığı mücadeleyi 2-0 galip tamamladı.



Enpolitik.com/Hanzade Karaşın


Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °