'Erdoğan'ı tanıyorsak dolara yol verecek'

Türk Lirası, haftaya ABD Doları karşısında tarihi düşük seviyesine geriledi. Gün için 5,19'a kadar yükselen dolar ciddi bir ekonomik savaşın içinde olunduğunu bir kez daha hatırlattı.

Güncel 6.08.2018 16:59:00 0

Dolar kuru bugün itibari ile 5,19'ları görürken, Twitter başta olmak üzere, sokakta, iş yerinde, evde, okulda vatandaş karşı karşıya kalınan ekonomik savaşı konuşmaya başladı. 

ABD Başkanı Trump'ın yıl içerisinde, başta Kuzey Kore, İran, Çin ve Avrupa ile yarattığı krizler doları 4 tl'nin üzerine kadar tırmandırmış, sıra Türkiye ile Brunson krizini çıkarmaya gelmişti. 

Geçtiğimiz hafta başlayarak devam eden Pastör Andrew Brunson krizi ve ABD'nin Türkiye tehditleri bugün doları tarihin en yüksek seviyelerine çıkardı. Sosyal medyada durumu tartışan kullanıcılar ekonomik gidişata isyan ederken, büyük bir kesim yaşatılan şeyin bir 'ekonomik savaş' olduğu düşüncesi ve bilincinde hareket edilmesini savunuyor...

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen bazı twitter hesapları ise yerli paranın ekonomik gidişatı değiştireceğini iddia ederek, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyorsak, dolara dur diyecek, dolara yol verecek sabredin' görüşünü paylaşarak ekonomide yeni bir sistemin geliştirileceğini düşünüyor.

Uzmanlar ise Türkiye'nin, yeni dönemde batının en büyük rakibi olan Rusya, Çin ve Hindistan ile ekonomik ve siyasi ilişkileri geliştirmesi güç dengelerini de değiştireceğini ön görüyor.


haber: enpolitik.com/Melek S. Tunç


Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °