Cumhurbaşkanından müjde üstüne müjde: İşte yeni eylem planı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıklıyor.

Güncel 3.08.2018 17:44:00 0
Cumhurbaşkanından müjde üstüne müjde: İşte yeni eylem planı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıtıyor.

Tanıtılan yeni eylem planı ile AK Parti'nin yerel seçimlerde yarışı önde götüreceği sosyal medyanın konuştuğu konuların başında gelirken, gazeteci ve yazarlardan da ilk etapta benzer yorumlar gelmeye başladı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 gün içinde gerçekleştirileceğine ilişkin yaptığı konuşmadan satırbaşları:

-Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarında toplumun beklentilerine yönelik ceza verilmesini sağlayacağız.

-Devlet işçisine emeklisine borçlu olur mu? Eskiden öyleydi, biz bunların hepsini ödedik. Emeklililere ikramiyelerinin ikincisini Kurban Bayramı'nda takdim ediyoruz.

-TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında inşa ettiğimiz konutlarla vatandaşların barınma sorununa öncülük ettik. Binalar güzel, fiyatlar uygun. İnşallah bundan sonraki süreçte bunlar farklı bir şekilde inşa edilecek ve değişim dönüşüm devam edecek.

-Mavi bayraklı plaj sayısını 459'a çıkardık. Şehirlerimizin marka değerlerini geliştirmeye yönelik projeler başlattık. Bunların en önemlisi İstanbul finans merkezi projesidir. Kanal İstanbul projesinin çevre düzeni ve imar düzeni planlarını onaya sokuyoruz. Türkiye'nin bu büyük strateji projesini hayata geçirmeye kararlıyız. Ve bununla Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Bunun bize kazandırdığı çok önemli stratejik durum Boğaz'da yaşadıklarımızdır. Bir keresinde Selimiye'nin önünde bir Romen tankeri yandı ve bu 7 ay devam etti. Kısa süre önce Kandilli'de bir yalıya bir kuru yük gemisi bindirdi. Bu sabah yine bir tanker aynı şekilde arıza yaptı.

-Kanal İstanbul'un iki yanında iki butik şehir inşa ediyoruz. Bisiklet yollarından otomobiline varıncaya kadar onlar da sahil şeridinde yürüyüş yollarıyla akacak. Bir Süveyş, bir Panama kanalı olacak da niçin bir Kanal İstanbul neden olmasın? Bunun durdurulması gibi bir şey yok. Biz bu projeyi olmazsa olmaz görüyoruz ve yapacağız.

-5 adet Millet Bahçesi'ni uygulamaya soktuk. Atatürk Havalimanı'nı üçüncü havalimanı bittikten sonra yavaş yavaş taşıyoruz. Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi Atatürk Havalimanı olacak. Her taraf beton yığınlarıyla dolu, bunlardan kurtulmak gerek.

-Dünyadaki diplomatik misyonlarımızın sayısını 163'ten 240'a çıkardık. Bugün Türkiye kriz ve felaket bölgelerinde bayrağı ilk aranan, kendisinden ilk yardım beklenen ülke durumuna gelmiştir. Türkiye'nin terör örgütleriyle yurt dışında yürüttüğü mücadele kesintisiz devam ediyor.

-Musul ve Basra konsolosluklarımızı tekrardan faaliyete sokuyoruz. NATO'nun Irak'taki misyonuna Türkiye'den bir komutan yardımcısı aranıyor. Filistin yalnız değilsin.

-Şırnak ve Artvin'e de doğalgaz vermeye başlıyoruz, Hakkari'yi de buna eklemeyi istiyoruz. Tuz Gölü'ndeki doğalgaz depolama alanını artırmak için teklifleri alıyoruz.

-Ekonomik bir savaşla karşı karşıyayız, biz bu ekonomik savaştan da galip çıkacağız. Bu tuzakları bize çok kurdular, hepsini aştık, aşacağız. 100 günlük icraatlarımızı bütçeden taviz vermeden hazırladık. Tasarrufu azami düzeye çıkaracak tedbirleri alıyoruz. Kamu nakit yönetiminde verimliliği sağlıyoruz. Yastık altından gelin dövizlerinizi çıkarın, dolarları euroları altınları çıkarın, gelin bunları nakte çevirin. Yerli milli direnişinizi tüm dünyaya karşı koyun. Kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarını gördük. Şimdi biz Çin piyasasına gidiyoruz. İlk defa Çin Yuanı cinsinden tahvil ihracı yapıyoruz. Kalkınma Bankası'nı cari açığın düşürülmesine katkı sağlayacak, yüksek teknolojinin üretilmesine katkı sağlayacak şekilde oluşturuyoruz. Alternatif finansman kaynaklarına yöneliyoruz. İnteraktif vergi dairesinde verilen hizmet sayısını çıkarıyoruz.


-Yükseköğrenim yurtlarının yatak kapasitesine 75 bin ilave yapılacağını belirten Erdoğan, 'Kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların yurtlarındaki 50 bin öğrenciye verdiğimiz beslenme yardımına barınma yardımını da ekliyoruz.' diye konuştu.

-Kamu idarelerinin harcamalarında tasarrufu azami düzeye çıkartacak tedbirleri alıyoruz. Yaklaşık 40 milyar liralık kamu kaynağını tek hesapta yöneterek yılda 3 ile 4 milyar lira arasında ilave gelir elde etmeyi planlıyoruz.

-Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz.

(Ayrıntılar gelecek)


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °