Messi 'out' Mbappe 'in'

Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin ile Fransa arasında nefesleri kesen bir mücadele yaşandı.

Güncel 30.06.2018 20:32:00 0
Messi

Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin ile Fransa arasında nefesleri kesen bir mücadele yaşandı. Önce Fransa öne geçti, ardından Arjantin geri döndü. Ancak herkes Lionel Messi'den bir şeyler yapmasını beklerken 19 yaşındaki Kylian Mbappe Fransa'yı sırtladı ve 4-3'lük galibiyette sergilediği performansla takımını çeyrek finale çıkaran isim oldu.

 Fransa'nın çeyrek finaldeki rakibi Uruguay-Portekiz maçının kazananı olacak.


Arjantin'in kaptanı ve yıldızı Lionel Messi maça ilk dakikalarda sert faullere maruz kalarak başladı ve sık sık yerde kaldı.


Maçın ilk tehlikeli atağı 8. dakikada gelişti. Mbappe ceza sahası içine girmek isterken yerde kaldı ve hakem serbest vuruş kararı verdi.


Topun başına geçen Griezmann harika bir frikik kullandı ancak top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.


Fransa'nın kontrolünde geçen maçın ilk golü ise 13. dakikada geldi. Kendi sahasında topla buluşan Kylian Mbappe, müthiş bir depar ile rakiplerini birbir geride bıraktı.


Ceza sahası içine girer girmez Marcos Rojo tarafından düşürüldü ve hakem tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi.


Atletico Madrid'in yıldızı Griezmann yine topun başına geçti ve bu kez ağları sarsarak Fransa'yı 1-0 öne geçiren golü attı.


Mbappe'yi tutmakta zorlanan Arjantin savunması 19. dakikada yine büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Paul Pogba'nın uzun pasına hareketlenen 19 yaşındaki Mbappe, Nicolás Tagliafico'nun müdahelesiyle ceza sahasına girerken yerde kaldı. Frikiği kullanan Pogba topu farklı şekilde auta yolladı.


Fransa karşısında erken geriye düşen Arjantin, ilk tehlikesini 28. dakikada geliştirdi. Fransa ceza sahasına giren Mercado topunu içeri çeviremek istedi ancak son anda Umtiti'nin müdahalesiyle top uzaklaştı. Arjantinli oyuncular, Umtiti'nin topa elle müdahale ettiği itirazında bulundu ancak hakem oyunu devam ettirdi.


Karşılaşmanın 41. dakikasında Arjantin harika bir golle Fransa karşısında skoru 1-1'e getirdi. Fransa kalesini karşıdan gören bir noktada topla buluşan Angel Di Maria, yaklaşık 25 metrelik mesafeden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirleyen golü attı.


İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Arjantin oldu. Mücadelenin 48. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Messi vuruşunu gerçekleştirdi. Kale önünde Mercado'ya çarpan top ağlarla buluştu ve Arjantin 2-1 öne geçti.


Müthiş gollerin izlendiği maçta bir jeneriklik gol de Fransız savunmacı Benjamin Pavard'dan geldi. Dakikalar 57'yi gösterirken ceza sahası dışına seken topa gelişine harika vuran 22 yaşındaki Pavard skoru 2-2'ye getiren golü attı.


Pavard'ın harika golüyle beraberliği yakalayan Fransa, 64. dakikada Kylian Mbappe'nin golüyle skoru 3-2'ye getirdi. Sol kanattan içeri yapılan ortada ceza sahası içinde topla buluşan Mbappe, sol çaprazdan sert bir şut gönderdi ve hızlı giden top, kaleci Armani'nin altından geçip ağlarla buluştu.


İkinci yarı adeta gol şova dönüşürken 19 yaşındaki Kylian Mbappe'nin resitali vardı. Dakikalar 68'i gösterirken Matuidi ile başlayan atakta ceza sahası dışında topla buluşan Giroud, ceza sahasına hareketlenen Mbappe'yi gördü ve genç oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Fransa, skoru 4-2'ye getirdi.


Mbappe'nin üst üste gelen golleri sonrasında maçı tribünden takip eden Diego Maradona büyük üzüntü yaşadı.


Maçın 90+3. dakikasında Messi'nin ortasına iyi yükselen Sergio Agüero attığı golle durumu 4-3'e getirdi ancak kalan dakikalar Arjantin'in maçı çevirmesine yetmedi. Fransa 4-3'lük skorla çeyrek finale yükseldi.


19 yaşındaki Mbappe sergilediği performansla tartışmasız maçın yıldızı oldu.


kaynak: skor.sozcu.com.tr


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °