Tahkim Kurulu reddetti, Beşiktaş maça çıkmazsa ne olur?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, TFF'nin verdiği derbinin kaldığı yerden oynanması kararına yaptığı itirazı reddetti. Peki Beşiktaş maça çıkmazsa ne olur? Detaylar haberimizde...

Güncel 2.05.2018 17:13:22 0
Tahkim Kurulu reddetti, Beşiktaş maça çıkmazsa ne olur?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübünün, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile yapılan ve yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen, sonrasında ise TFF'nin verdiği derbinin kaldığı yerden oynanması kararına yaptığı itirazı reddetti.


TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Beşiktaş Futbol Yatırımları San. Ve Tic. AŞ'nin, TFF Yönetim Kurulunun 25.04.2018 tarihli 84 sayılı toplantısında alınan kararına karşı başvurusu incelendi. Yapılan müzakere neticesinde duruşma talebinin reddine, başvurusunda yer alan tüm taleplerin reddine oy birliği ile karar verilmiştir.'

Peki Beşiktaş derbiye çıkmazsa ne olur?

Maçı 3-0 hükmen kaybeder
Her sezon başında düzenlenen ve o sezon o statülerde oynanan Türkiye Kupası Statülerine göre; Beşiktaş, Fenerbahçe karşısına çıkmazsa karşılaşacağı ilk ceza maçı 3-0 hükmen kaybetmek olacak.

Türkiye Kupası'ndan men cezası
Bir diğer verilecek ceza ise hem içinde bulunulan sezon hem de gelecek sezonda oynanacak Türkiye Kupası'na katılım hakkı elinden alınır. Olası bir maça çıkmama durumunda önümüzdeki sezonda da Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda yer almaz.

Türkiye Kupası gelirlerinden hak iddia edemez
İşin ekonomik yönünde de Beşiktaş'ı bekleyen olası tehlikeler var. Öncelikle bu sezonda yarı final etabına kadar turnuvadan elde ettiği gelirleri iade eder. Gelecek turlarda veya olası şampiyonlukta alınması beklenen tüm gelirlerden de feragat eder. Bu sezon ve önümüzdeki sezon Türkiye Kupası ve yayın gelirlerinden hiçbir şekilde faydalanamaz.

TÜRKİYE KUPASI STATÜLERİ | MADDE 8 - SAİR HÜKÜMLER
Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası?nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası?nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.

Kaynak: Habertürk


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °