Pratik Eğitimle Konuşma Alanında Aktiflik Nasıl Sağlanır?

Günümüzde yabancı dil öğrenmek bazıları için bir mecburiyet olurken, bazıları için sadece bir hobidir. İngilizce dünya genelinde kabul gören bir dil olarak pek çok ülkede ikinci resmi olarak kabul edilmiştir.

Eğitim 27.04.2018 15:53:22 0
Pratik Eğitimle Konuşma Alanında Aktiflik Nasıl Sağlanır?

Günümüzde yabancı dil öğrenmek bazıları için bir mecburiyet olurken, bazıları için sadece bir hobidir. İngilizce dünya genelinde kabul gören bir dil olarak pek çok ülkede ikinci resmi olarak kabul edilmiştir. Eğitim, bilim, teknoloji, iş ve sosyal hayatta İngilizce ortak bir dil olarak kullanılıyor. İngilizce bilen ve öğrenenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde de aynı durum geçerlidir. Özellikle bir işe girerken İngilizce bilmek şartı istenir. Sadece iş yaşamında değil, sosyal yaşam içerisinde de İngilizce bir gereklilik halini aldı. Temel İngilizce kavramlarla sıfırdan başlayan eğitimler bireylere farklı ve avantajlı bir donanımın kapısını aralamaktadır. Bu alanda ingilizce alfabe latif harflerinden oluşsa da dilimize göre çok farklıdır. Özellikle telaffuz alanındaki farklılıklar, dil eğitiminde farklı materyallerin bir arada kullanılmasını zorunlu kılıyor. Duyarak öğrenmek, telaffuz alanında yaşanan farklılıkların çok daha iyi bir şekilde zihinlerde yer edinmesini sağlayacaktır. Alfabede oluşan bu telaffuz farklılıklarını şarkılarla öğrenerek çok daha pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz. İngiliz alfabesi 21 sessiz ve 5 sesli harften oluşuyor. Bunların yanında alfabedeki harfler kelimeler yazıldıktan sonra farklı seslerde de okunabilmektedir. İngilizce de heceleme spell olarak adlandırılır. How do you spell - şeklinde bir kelimenin nasıl hecelendiğini sorabilirsiniz. Kelime alfabedeki harflerin okunuşuna göre hecelenmektedir. Kelimelerin ilk harfleri kelimelerin okunuşlarını belirleyebiliyor. Bazı harfler yan yana geldiğinde farklı heceler ve okunuşlar oluşturabiliyor.

İngilizceyi hobi olarak öğrenenler hayatlarının her alanında farklı alanlarda işe yarar bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak dili öğrenmek için eğitim gereklidir. Kitaplardan okuyarak ya da internetten araştırarak dil eğitimi mümkün olmayacaktır. İşi kendi kendinize geliştirmek mümkün olabilir. Ancak gramer kısmının tek başına öğrenilmesi oldukça zordur. Kendi kendinize öğrendiğinizi zannedersiniz. Ancak bazı alanlarda yaptığınız gramer hataları siyah üzerindeki beyaz noktalar gibi fark edilecektir. Yabancı dil öğrenmek için en iyi metot, her zaman için yurt dışı seçeneğidir. Ancak her bireyin bunun için yeterince vakti ve bütçesi olmayabilir. Bunun içinde verimli bir kurs eğitimi öne çıkabiliyor. Bireylere sıfırdan başlayarak eğitimler verilebiliyor. İlk seviye de alınacak eğitimlerde kelime ezberleri çok önemlidir. Kelimeleri ezberlemek için İngilizce meslekler, renkler, sayılar, günler, aylar şeklinde gruplandırmak fayda sağlayacaktır. Her öğrenilen kelime kalıbının ardından pratik çalışmaları yapmak öğrenilen kelimelerin pekiştirilmesini sağlayacaktır. İngilizce öğrenmek isteyenlerin öncelikle kendilerini motive edecek bir sebebi olmalıdır. Yorulduğunda, yapamayacağını düşündüğünde bu nedeni hatırlayarak tekrardan ayağa kalkmalı ve öğrenmeye devam etmelidir. Öğrenme süreci devamlılık göstermelidir. Çünkü İngilizce öğrendim deyip bir kenara bırakabileceğiniz bir formül değildir. Bu nedenle dili akıcı bir şekilde konuşabilmek adına pratik çalışmalarını sürekli olarak tekrar etmeniz önemlidir. İlk seviyede bireyler kendilerini tanıtabilir ve basit cümleler kurabilirler. Bu alanda What is your job, sorusunun cevabının bilinmesi önemlidir. Bu nedenle bazı popüler mesleklerinde anlamını öğrenebilir ve pratik çalışmalarınızda yer vererek seviyenizi geliştirmeye devam edebilirsiniz. Cevap verirken My job- şeklinde cümlenizin başlaması gereklidir.

İngilizce eğitimlerinizde pek çok kurs seçeneği bulabilirsiniz. Zamanınızı çok fazla almayacak kaliteli bir eğitim olarak ise konuşarak öğren sistemini tercih edebilirsiniz. Bu alanda kursiyerlerin bu alandaki fikirlerini öğrenmek için Konuşarak Öğren Blog adresini ziyaret edebilirsiniz. Bir sınıf düzeyinde reelde bir kursta eğitimler alırken bunun pek çok dezavantajları olabilir. Özellikle sınıf seviyesi baz alınarak, belirli bir müfredat takip edilerek ilerleyen eğitimlerde gramer biraz daha ön plana çıkabiliyor. Bunun çeşitli eksileri bulunuyor. Konuşarak öğren sisteminde ise bireye özel olarak hazırlanan eğitim programları tamamen pratiğe dayalı olarak ilerlemektedir. Bu da doğrudan bireyin eline kalan dili kullanma işini, zaman içerisinde çok daha profesyonel bir şekilde yapabilecekleri anlamına geliyor. Kullanılan dil çok daha hızlı bir şekilde öğrenilebilir. Ana dili İngilizce olan eğitmenler özellikle telaffuz alanında öğrencilere çok büyük katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle her gün alınan bu eğitimler oldukça başarılı bir şekilde sonuçlanıyor. Özellikle 10- 20 -30 dakikalık eğitim programlarında belirlenen gramer İngilizce sohbetler eşliğinde sunulması, bireyi pratik yaparken gramer öğrenmeye zorluyor. Bu da bir zaman sonra İngilizce sohbetler eşliğinde keyifli derslerin işlenmesini sağlıyor. Dersleri Skype ya da sabit telefonlar üzerinden alabiliyorsunuz. Bu da işte, evde ya da tatilde istediğiniz her yerde İngilizce eğitiminizin sekteye uğramadan devam etmesine olanak tanıyor. Öğrencilerin ilk planda seviyesi belirleniyor. Ve bu şekilde eğitmenler bireye özel olarak eğitim planları hazırlıyor. Birebir olarak verilen bu eğitimler doğrudan konuşma alanında aktiflik sağlamaktadır.
 


Cuma 37.1 ° / 24 °
Cumartesi 39.2 ° / 25.7 °
Pazar 38.3 ° / 25.5 °