Bilgi yüklü araçlar yola çıkıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında sayısı artırılan gezici kütüphane araçları Anadolu yollarında olacak, kitapla tanışmayan köy kalmayacak.

Eğitim 28.03.2018 11:07:17 0
Bilgi yüklü araçlar yola çıkıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında sayısı artırılan gezici kütüphane araçları bugün Anadolu yollarında olacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler' temasıyla gerçekleştirilecek 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri, Milli Kütüphane'de düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak. Bu kapsamda, 54. Kütüphaneler Haftası'nda 44 gezici kütüphane aracına eklenen 10 yeni araç bugün Anadolu yollarına çıkacak. 

'Anadolu'nun her köşesine kitap'

'İnsan kütüphaneye gidemiyorsa, kütüphane insanın ayağına gelir' ilkesiyle hizmete sunulan yeni araçlar, 28 Mart yani bugün, 11:30'da Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü bahçesinde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da katılacağı törenle İl Halk Kütüphanelerine teslim edilecek.

Araçlar Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Bingöl, Çanakkale, Kastamonu, Kırıkkale, Mersin, Yalova'da da vatandaşların kullanımına sunulacak.

Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca paneller, belgesel gösterimleri, konferanslar ve yarışmalar gerçekleştirilecek, sıra dışı okurlar ile yıl boyunca en çok kitap okuyan okuyucular ödüllendirilecek.


Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °