Kürt Şahinleri Afrin yolunda

Güncel 1.03.2018 16:56:47 0
Kürt Şahinleri Afrin yolunda

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Hamza Tümeni tarafından oluşturulan Kürt Şahinleri Tugayı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamından Afrin'de terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a karşı savaşmak için hazırlıklarını tamamladı.

Yaklaşık 2 ay süren özel bir eğitimin ardından 400'ü Kürt 700 kişilik Kürt Şahinleri Tugayı, düzenlenen törenin ardından Racu bölgesine gitmek için yola koyuldu.

Törende Kürt savaşçılar Afrin'i teröristlerden temizlemek için ant içti. Dualar eşliğinde yola çıkan askerler, Afrin'den zaferle döneceklerini söyledi.

'AFRİN'DEKİ ZORBALIĞA SON VERECEĞİZ'

'Kırmızı bereliler' olarak da bilinen Özel kuvvetlertugayın, Afrin'deki kent merkezinin kuşatmasında ve meskun mahal savaşında yer alması bekleniyor. İntikal öncesi askerlerine konuşan Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir, 'Bugün Afrin'e gidecek askerlerimiz Türk kardeşlerimizle birlikte kendi köylerini kendileri temizleyecek. Afrin'deki mazlum halkı PYD/PKK'nın zulümden kurtaracağız. Afin'deki zorbalığa son vereceğiz' dedi.

'VATANINIZDA ÖZGÜRCE YAŞAYIN'

Afrin halkına da seslenen komutan Seyf Ebubekir, 'Buradan Afrin'deki Kürt kardeşlerimizi de sesleniyorum. Sizi baskıdan, ölümden kurtarmaya geliyoruz. Gelin evinizde, vatanınızda özgürce yaşayın. Temizlenen köylerinize gelin. Tüm gücümüzle sizi koruyacağız. Vatanınızda huzur içinde yaşayacaksınız' diye konuştu.

ÖSO'nun bileşenlerinden Hamza Tümeni, özel eğitimli unsurlardan oluşuyor. Grubun 'siyah bereli' savaşçıları da Zeytin Dalı Harekatı'nda yer alıyor.

 

Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °