YPG'li teröristen itiraf: 'ABD bizi pratikte tanıyor, resmen tanıması adım adım olacak'

''ABD'nin Kuzey Suriye Federasyonu'nu resmen tanıması zaman alır. Bu, diplomatik bir meseledir. Hemen olmaz. Adım adım olur. Fakat pratikte şimdi yaşanan tanımadır.'

Güncel 10.01.2018 09:30:24 0
YPG

 

ABD'nin YPG'nin de içinde yer alacağı yeni bir ordu kuracağı, tek taraflı ilan edilen Afrin ve Münbiç'in de içinde yer aldığı Kuzey Suriye Federasyonu'nu ABD'nin siyasi olarak tanıyacağı iddialar gündeme bomba gibi düştü.

ABD'nin YPG'yi,  Ankara'nın gözü önünde hiç tereddüt etmeden koruduğu biliniyor. YPG'ye kamyon komyon silahlar gönderen ABD'nin yardımı sadece bununla sınırlı değil. 

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin elindeki Derik, Tabka, Rimelan, Hol, Şedadi, Kobani, Eyn İssa, Menbiç, Rakka, Haseke ve Tel Abyad'da askeri üsleri bulunduğu biliniyor. ABD'nin ayrıca Kobani güneyinde Ğerebışk köyü yakınlarında büyük bir askeri hava üssü de var.

Tüm bu haberler arasında, ABD'ye sırtını iyice dayayan YPG'nin kendine özgüveni de tavan yapmış durumda. Rus medyasından Sputnik'e konuşan teröristin söyledikleri ise aslında ortaya çıkartılmaya çalışılan fotoğrafı iyice netleştiriyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan terör örgütü PYD/YPG'nin ilan ettiği Cezire Kantonu Dışişleri Konseyi Eşbaşkanı Ebdulkerim Omer, Kuzey Suriye Federasyonu'nun ABD ile iyi ilişkiler içinde olduğunu ve ilişkileri daha da geliştirdiğini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

 ''ABD'nin Kuzey Suriye Federasyonu'nu resmen tanıması zaman alır. Bu, diplomatik bir meseledir. Hemen olmaz. Adım adım olur. Fakat pratikte şimdi yaşanan tanımadır. ABD, Suriye'nin kuzeyinde daha uzun yıllar kalacak. Çünkü yıkılan yerlerin onarılmasına ve sığınmacıların geri dönüşüne yardımcı olacak. ABD, sınır güvenliği konusunda da yardım edecek. Bizimle ABD arasındaki anlaşmalar da devam edecek. ABD'nin bölgede kalmasını biz de istiyoruz. ABD ile ilişkilerimiz ve işbirliğimiz sürecek.'' 

 

 

HABER: YASEMİN ALTUN

 

 

 

 

 


Cuma 37.1 ° / 24 °
Cumartesi 39.2 ° / 25.7 °
Pazar 38.3 ° / 25.5 °