Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 'iddianı ispatla hodri meydan' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlenen programa ka

Güncel 26.11.2017 17:58:57 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlenen programa katıldı. Programda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ile AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı da yer aldı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddet konusundaki sözlerini 'skandal ifadeler' olarak nitelendirerek, 'Kadınlara yönelik toplantıda bu zat aynen şöyle diyor; 'erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır.' Bunu diyen kim? Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle bir yoz bakış açısı olabilir mi? Bu kadına şiddeti insanlığa ihanet değil alenen meşru gören bir kafadır. Bu mantığa göre ana muhalefetin başındaki zatın her yaşadığı seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum.' dedi.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na cevaben 'Yurt dışında hangi bankada Tayyip Erdoğan'ın hesabı var, bunu ispatla. İspatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan, ben hem siyaseti hem cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Hodri meydan.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında, kendisi ve ailesiyle ilgili ileri sürdüğü iddialara ilişkin 1,5 milyon liralık manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti.

         

Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °