İsmail Kahraman'dan 'Anayasa komisyonu' açıklaması

Anayasa Komisyonu CHP'nin bazı şartları kesinlikle kabul etmemesi nedeni ile dağıldı. Anayasa komisyonunun dağılmasının ardından Meclis Başkanı İsmail konu hakkında basın açıklaması yaptı. İsmail Kahraman Anayasa görüşmelerinin MHP

Güncel 17.02.2016 13:50:09 0
İsmail Kahraman

Anayasa komisyonunun dağılmasının ardından Meclis Başkanı İsmet Kahraman bugün basın toplantısı düzenledi. Yeni Anayasa konusunda CHP ile anlaşma sağlanamadığını söyleyen Kahraman yeni anayasa için görüşmelerin diğer partiler ile devam edebileceğini açıkladı. 

Anayasa Komisyonunun dağılmasının ardından İsmet Kahraman şu açıklamayı yaptı:

Anayasa çalışmalarını tekrar ele almak için 8 Ocak 2016'da Meclis'te temsil edilen 4 siyasi parti genel başkanlarına 3 üye isimlerini talep eden bir mektup yazdım.

Toplantı esasa geçilemeden sona erdi. CHP komisyonun kuruluş gayesi dışında ek görevler talebinde bulundu. 3 siyasi parti yakın çizgiye gelmişken CHP bu konularda taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Bu konular ilk 4 madde, darbe hukukunun tasfiyesi ve parlamenter devlet dışındaki bir önerinin getirilemeyecek olmasıydı. Darbe hukukunu arındırma komisyonu olmasını öne sürdüler. 

Darbe hukukunun tasfiyesi ve parlamenter sisteminin haricinde başka bir yönetim sisteminin gündeme getirilemeyeceği konusuydu. Çözümde görev almayanlar sorunun bir parçası olurlar. Meclisimiz milletin iradesini temsil etmektedir. İnanayorum ki önümüzdeki günlerde Anayasa görüşmeleri yeniden başlayacaktır. Parti Genel Başkanlarına yeni Anayasa için çağrı da bulunuyorum. CHP'nin de bu çağrıya olumlu cevap vermesini bekliyorum. Yeni bir Anayasa için partilerin destek vereceğini umuyorum. 
 

4 SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Komisyonumuz görevini yerine getiremez duruma geldi. Meclisimizin görevi yeni bir anayasayı yapmaktır. Çözümde yer almayanlar sorunun bir parçası olurlar. İnanıyorum ki ortak akılı hareket geçirerek anayasa yapım süreci yeniden ele alınacak ve başarı ile neticelenecektir. Bu yüzden 4 siyasi parti genel başkanlarına çalışmaların yeniden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Meclis'te temsil edilen partilerimizin saygıdeğer genel başkanlarına verdikleri destekten dolayı tekrar teşekkürlerimi ifade etmek isterim. 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °