'Vatikan?a gitseler sesleri çıkmaz'

Muradiye Kültür Vakfı yardıma muhtaç 22 çocuğu umreye gönderecek. Bunu diline pelesenk yapan Cumhuriyet gazetesi çocuklara umre hediyesini ?Mağdur Çocuğa Tarikat Kancası? ile haber yaptı. Yazarımız Nusret Çiçek de Cumhuriyet?in bu tavr?

Güncel 15.02.2017 09:41:25 0

 

Müslüman halkı takip etmek; Cumhuriyet gazetesinin tarihi geleneğinde, hatta genlerinde var.  Sataşmadan duramaz? Şimdi de umre olayını, ?Mağdur Çocuğa Tarikat Kancası? başlığı ile duyurdu.

?

Yardıma muhtaç çocukların korunması için Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı?na bağlı bir takım evler var ya. İyi ki var. Sığınmacılar da dahil, geçim sıkıntısı olanlar bu tip evlerde koruma altındadır. Daha çok yardım severler ellerini uzatırlar.

?Sosyal devlet? olmanın gereği?

?

Bu evlerde kalıp da eğitimlerinde, davranışlarında başarılı görülen 22 çocuk  Muradiye Kültür Vakfı tarafından umreye gönderilince Cumhuriyet gazetesine gün doğdu. Yapıştı karalamaya başladı?

?

İşte o kafa sorguluyor. Devletin temin etmiş olduğu evlerde okuyanlar umreye nasıl gönderilir? Vatikan?a veya balo gösterilerine gitseler sesleri çıkmaz, hatta çağdaşlık diye amuda kalkarlar.

?

Hedef Muradiye Vakfı.

?

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç, olaya  açıklık getirdi. Diyor ki, ?Hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirilecek olan umre programı öğrencilere karne hediyesi olacaktır. Muradiye Kültür Vakfı yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.?

?

İşte bütün sorun burada?

Tarikatların, cemaatlerin kökünü kazıyacaklar ya, herhalde sıra Muradiye Vakfı'na geldi. Yoksa, başarılı öğrencilerin umreye gönderilmelerinde ne var. İyi ya, 'devlet bu ülkenin çocuklarına  sahip çıktı' diye övünmemiz gerekirken işi Kemalizm ideolojisinden ele alarak ortalığı tehlike sinyalleri serpiştirmenin alemi ne? Kıskançlık mı, çekemezlik mi, düşmanlık mı?...

?

Açın emniyetin kayıtlarına bakın, o yaştaki bir çok çocuğun lüks otellerinde sermaye olarak kullanıldığını görürsünüz. Bir o kadar da sonuçlanan davalar var. Bunun yanında her gün boğazı kesilerek çöplüklere atılan kadın ve kızların hikayesi de  ilgisizlikten kaynaklanıyor. Bu yapı bu direklerle fazla uzağa gitmez, çöker?

?

Yüzlerce küçük çocuk dilenci mafyasının kıskacında, o körpelerin buz kesen betonlar üzerinde uyduklarını, hatta çocukça oynadıklarını, merhamet dilendiklerini görürüz, görürler de onlara sesleri hiç çıkmaz.

?

Muradiye Vakfı bu ülkenin çocukları ile mağdurlarına sahip çıkan bir kuruluş.  Yardımsever halkın bağışları ile açılan mağazalarda inancı, kimliği ne olursa olsun aylık ihtiyaçlarını giderenlerın sevincini gidin de görün.

?

Hani diyorum, belki utanırsınız..

 

 


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °