'Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere ...'

Doç.Dr.Savaş Duman bugünkü yazısında bugünlerde sık sık spor haberlerinde duyduğumuz transfer haberlerine gönderme yaptı. Duman, 'Kulis demişken Meclis kulisleri de öyle? Herkes Meclis?te; trafik yoğun. Transferin gözbebeği MHP milletveki

Güncel 11.01.2017 17:06:58 0

Futbol kamuoyu şu anda ara transfer döneminin başlaması ile birlikte asparagas haberlerle bir hayli yoğun. Şu şuraya transfer oldu, şuraya imza attı ama şurası aldı gibi haberler işte. Bir rivayete göre, bazı futbolcu menajerlerinin bu asparagas haberleri yaptırdığı söylenir. Çünkü ne kadar fazla takım haberi çıkarsa ve ortalık kızışırsa o kadar para gibi bir şey? Ne kadar ekmek o kadar köfte misali?

Kulüp başkanlarının telefonunun boş durmadığı zamandır şimdi. Menajerleri kapıdan kovsalar bacadan girerler. Ama bazı futbolcular da vardır ki transferin gözbebeğidirler; bunların menajerlerine de siz ulaşamazsınız. Şu an büyük kulüplerin yapacağı transferler, hep merak konusu olur. Hatta bir oyuncunun ismi, aynı anda farklı kulüplerde zikredilebilir.

Tuhaf olan, bu durumdan futbolcunun bile haberi olmaz. Medyamız alır, transferini yapar, formasını giydirir, doğuştan tuttuğu takım o olur ve imzayı bile attırır. Ertesi gün gazetelerin spor sayfalarında boy boy resimlerini görür. Kendi bile şaşırır. Anlayacağınız futbol kulisleri bayağı yoğun?

Kulis demişken Meclis kulisleri de öyle? Herkes Meclis?te; trafik yoğun. Transferin gözbebeği MHP milletvekilleri? Kulislerde asparagas haberler yığınla? Şu vekil şu partiye gidiyor. Bu vekil bu partiye gitti. Oy verecek, vermeyecek. Şu vekilleri Ak Partili vekillerle görmüşler gibi kulis haberleri. TV kanallarının Meclis kulis muhabirleri iş başında. Akşam haberlerine malzeme lazım? Ne diyelim?

Şu anki görünüm: Ak Parti?de hava, açık oy kullanmak taraftarı; bertaraflar olmasın diye? MHP de yarı açık parçalı bulutlu bir hava var. CHP de ise gök gürültülü, tez canlı, sağanak, sisli, puslu, şahsına özel bir hava hakim?

Hangi partiden olursa olsun bu milletin derdi ile dertlenen vekillere ihtiyacımız var. Partiler araçtır. Dava amaçtır. Hz. Mevlana der ki: ?Dert, daima insana yol gösterir? Hazretin ?dert? dediği, insanın ulaşmayı arzu ettiği gaye ve emelleridir. Kişi neyin hayalini kuruyor, neyi elde etmek istiyorsa o şeyi dert edinmiş demektir. Üstad Necip Fazılın da dediği gibi; ?Tomurcuk derdi olmayan ağaç, odundur.? Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul, zurna az?

Ülkenin bir, birlikte ve beraber olacağı bir geleceğe ihtiyacı var. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere engel olalım. Safları sıklaştıralım?

Allah(c.c) devletimize ve milletimize zeval vermesin?

Haydi Bismillah?


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °