'KCK'nın açılımını dahi bilmiyorum'

Yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın hakim karşısında yargılanmasına başlandı.

Güncel 29.12.2016 17:32:59 0

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi?nde nöbetçi genel yönetmeliği yapan yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay hakim karşısına çıktı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ile tutuksuz sanıklardan Eren Keskin katıldı.

Aslı Erdoğan'ın annesi Mine Erdoğan, CHP'li milletvekilleri Barış Yarkadas, Sezgin Tanrıkulu ve Selina Doğan'ın yanısıra Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre konsolosluk temsilcileri ile çok sayıda kişi de duruşmada izleyici olarak yer aldı.

PKK terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 4 aydır tutuklu bulunan yazar Aslı Erdoğan, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, 'Ben hayatım boyunca kimseden talimat almadım. Ben sadece yazarım. KCK'nın açılımını dahi bilmiyorum' dedi. 

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya cezaevinde bulunuyor.

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °