Ayvalık'ta eğitime yağmur engeli!

Balıkesir'in meşhur tatil bölgesi Ayvalık ilçesinde, gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Güncel 29.11.2016 12:58:57 0
Ayvalık

Ayvalık son 24 saatte metrekareye yaklaşık 215 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağış nedeniyle ilçede ev ve iş yerlerinde su baskınları oluştu, ulaşımın aksadı. Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, yaptığı açıklamada, 'İlçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdik' dedi. İlçede hasar tespit çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başladı.

Ayvalık'ta gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, Ayvalık-Altınova karayolunda ulaşımın durmasına ve tarım alanlarında su baskınlarına neden oldu.

Sağanak nedeniyle Çanakkale-İzmir karayolunda da Ayvalık-Altınova Mahallesi kesiminde yollar adeta göl oldu ve trafik durdu. Karayolları ve trafik ekiplerince bu yolun ulaşıma açılması için çalışmalar yapıldı.

İlçe merkezindeki cadde ve sokaklarda oluşan su birikintilerinden dolayı bazı araçlar yolda kaldı. Kimi ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katlarında ise su baskınları yaşandı.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °