Eski HDP'linin milyonluk dolandırıcılık

HDP'li eski belediye başkan yardımcısı Gülbahar Örmek, kadınları maddi özgürlüğüne kavuşturma palavrasıyla kandırıp dernek kurdu.

Güncel 8.07.2016 13:36:30 0
Eski HDP

Topladığı 2 milyon TL ile kayıplara karışan Örmek, onlarca aileyi de perişan etti.

2 sene önce adını Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak değiştiren BDP'den 2009'da Sur Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Gülbahar Örmek, kısa sürede belediye başkan yardımcısı oldu. Belediyede görevliyken halkı dolandırmak için altyapı çalışmalarına başlayan Örmek, 2014'te el emeği göz nuru ürünlerle aile bütçesine katkı sunmak isteyen yüzlerce kadını Alternatif Üretim ve İstihdam Derneği çatısında altında topladı. Türkiye genelinde ev hanımlarınca üretin ürünler, Örmek aracılığıyla bir süre hem internet sitelerine hem de iş yerlerine satıldı.

KAR PAYI YALANI

Başlangıçta aldığı ürünlerin karşılığında kadınlara bir miktar ödeme yapan Gülbahar Örmek, daha sonra 'Yüksek kar payı' ödeyeceğini belirterek, vatandaşlardan para toplamaya başladı. Birkaç ayda Örmek'in hesaplarında biriken miktarın 2 milyon lirayı bulduğu ifade ediliyor. Para verdikten sonra kendilerine hiçbir ödeme yapılmayan vatandaşların savcılığa yaptığı şikâyetle gerçek ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Örmek hakkında 'dolandırıcılık' suçundan soruşturma başlattı.


Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °