Fransa 'Ermeni Soykırımı' inkarına cezayı onayladı

Fransız milletvekilleri, hükümet tarafından hazırlanan 'Ermeni Soykırımı inkarına' cezayı getiren yasa teklifini oy çokluğuyla kabul etti.

Dünya 2.07.2016 11:30:59 0
Fransa

Fransa Hükümüeti,daha önce Fransa meclisi genel kurulu, 1915 olaylarının 'soykırım' olmadığı yönündeki ifadelerin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etmişti. Hükümetin meclise sunduğu Ermeni Soykırımı inkarına da ceza verilmesi teklifi milletvekilleri tarafından onaylandı.


Buna göre 'Eşitlik ve Vatandaşlık' ismi altında 'Adalet ve yargı' tarafından tanınmış insanlık suçları, savaş suçları, soykırımları, köle ticareti suçlarının inkarı, önemsizleştirilmesi, küçük görülmesi gibi durumlarda para cezası ve 1 sene hapis cezası ile cezalandırılması mümkün olacak. 


HOLLANDE'IN SEÇİM VAADİ


Gazetecilerin sorularına cevap veren Devlet Bakanı Ericka Bereigts bugüne kadar sadece Yahudi soykırımı inkarına ceza veren yasanın bu değişiklik ile tüm insanlık, savaş suçları ve 'Ermeni soykırımı' inkarının da ceza kapsamına alacağını söyledi. Bakan Bereigts, Sözde Ermeni soykırım inkarına ceza yasasının Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bir seçim vaadi olduğunu da belirtti.


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °