Silahlı İHA'lar geliyor!

Yerli savunma sanayi'nin göz bebeği insansız hava araçları silahlarla donatılmaya başlandı. Testleri başarıyla geçen silahlı İHA'lar yakın zamanda göreve başlayacak.

Güncel 10.05.2016 14:11:05 0
Silahlı İHA

Türk savunma sanayisinin gözbebeği olan insansız hava araçlarının silahlandırılmasına başlandı. İsrail'le yaşanan HERON krizi sonrasında Türk mühendislerinin ve savunma sanayinin yüzde yüz imkanlarla geliştirdiği insansız hava araçlarının silahlandırılması aşamasına geçildi.Testlerden başarıyla geçen İHA'lar kısa süre içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek.

Konuyla ilgili incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR;

Terörle mücadelede büyük katkı sağlayan insansız hava araçlarının silahla donatılarak daha etkin kullanılacağını, denemelerin başarılı sonuçlarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.Öte yandan tamamen yerli üretim olan silahlı insansız hava araçlarının ABD nin kullandığı silahlı İHA lar dan daha etkili olduğu belirtildi.Denemeleri tamamlanan insansız hava araçlarının kısa süre içerisinde göreve başlayacağı belirtiliyor.Olumsuz hava koşullarında ve gece operasyon yapabilecek olan yerli İHA'lar bu özellikleriyle'de göz kamaştırıyor.


Cumartesi 30.7 ° / 18 °
Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °